Rágcsálóirtás megrendelés 06-20-9-45-90-90

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                      Rágcsálóirtás HACCP előírás szerint végezzük az élelmiszereket gyártó és forgalmazó cégek részére.

                      A rágcsálóirtás terén húszéves tapasztal valamint ISO minősítéssel rendelkezünk

                  Korszerű rágcsálóirtás, és szaktudásunk biztosítja  a rágcsálók elszaporodásának megakadályozását

                                  Cégünkről részletes ismertetőt olvashat ha rákattint a Weblap feliratra

Érdekesség a patkányokról

A patkány farka segít az egyensúlyozásban és a testhőmérséklet fenntartásában. A patkány véredényei szabályozzák a farokba áramló vér mennyiségét. A prém nélküli farokba áramló vér hőt visz magával, amelyet azután a farok kisugároz a környezetbe. A patkány a szívéből percenként kilökött vér 0,1–10 százalékát tudja a farokba irányítani. Kedvező körülmények között az anyagcsere során keletkező hőnek akár a 20 százalékától is megszabadulhat így. Amikor pedig hideg van, kevesebb hőt veszít, ha korlátozza a farokba áramló vér mennyiségét. Érdekes megfigyelés, hogy a patkány farkának hossza részben annak a környezetnek a hőmérsékletétől függ, amelyben a patkány él.

Rágcsálás feladatai közé tartozhat a mezei pocok és a hörcsög irtása is.

 

A mezei pocok fejlődése számára a száraz meleg évek kedvezőek, ezért a jelen év is jó hatással lehetett elszaporodására. A túlzottan aszályos nyári hónapokban a fokozott vízigénye kielégítésére a nedvdús terményeket keresi fel, mint a burgonya, cukorrépa, sárgarépa… Elszaporodását megfigyelhetjük a kötött, középkötött, gyér növényzetű lejtőkön. Erre utalnak a terület körül megjelenő ragadozó madarak, amelyek számára kiváló táplálékul szolgálnak.

A mezei pocok az őszi gabona és az évelő pillangós kultúrákat keresi fel az ősz folyamán, és betelepedésével rontja a növények télállóságát, ezzel jelentős károkat okozhat. Mindezek mellett rendkívül szapora és nem alszik téli álmot, tehát a tél folyamán is károsít. A növényeket többféle módon károsítja. A területre történő betelepedése után járatokat készít, miközben elrágja a gyökereket. A kifagyás és felfagyás így könnyen kialakulhat. Termények károsításakor a felület megrágása mellett szennyezi a gyümölcsöket, zöldségeket. Megrághatja a fák gyökereit is, amelynek hatására, főként a fiatal fák legyengülnek, kipusztulhatnak. A pocok 20 - 30 cm mélyen a talajban készíti el lakó és fialó fészkét. Ebből sugárirányban ágaznak el az élelemszerző járatok. Ezek a járatok már közel vannak a talajfelszínhez és 6 - 7 kijárattal végződnek. Zsákmányai tárolására éléskamrát is készíthet 20 - 30 cm mélyen. A pocok korán, 40 - 50 napos korban válik ivaréretté. Az áttelelt pocok március végén, áprilisban fial először, 4 - 5 utódot hoz a világra. Későbbi fialásakor, már 8 - 10 utód születik. Ellései száma, az élete során 4 - 6. A szaporasága mellett jellemző tulajdonsága, hogy társaságkedvelő, ami abban nyilvánul meg, hogy új lakó és fialó fészkét a régi mellett készíti, ezzel a fertőzési gócok alakulnak ki. Ilyenkor előfordul, hogy a táblákat foltokban rostaszerűen lyuggatja ki.

A mezei pocok ellen a természetes ellenségek kellő védelmet adnak. Erős fertőzésveszély esetén viszont a kémiai rágcsálóirtás szükséges

[csótányirtás] [poloskairtás] [hangyairtás] [darázsirtás] [bolhairtás] [kullancsirtás] [szúnyogirtás] [egérirtás] [kapcsolat]

[patkány és egérdobozok] [haccp]

Vissza a főldalra

.