Csótányirtás csótányirtás

csótányirtás certop
Csótányirtás megrendelése, tanácsadás tel: 06-20-9459090

 csótányirtás e-mail

A csótányirtás napjainkban az elkerülhetetlen tevékenységek közé tartozik. Környezetünk legkülönbözőbb területein előfordulnak a csótányok. A csótányirtást a legkorszerűbb csótányirtó technológiákkal végezzük, permetezéssel, gélezéssel. Csótányirtás tekintetében forradalmi újdonságot jelent a gélezési technológia megjelenése. Fő előnyei: a megrendelő részére a legkisebb zavarással jár, nem hagy permetezés nyomot, nagyon jó hatásfokkal irtja a csótányokat, folyamatosan fejti ki hatását. Bármely időpontban elvégezhető, előkészületeket nem igényel a megrendelőtől. A gél könnyen, gyorsan, tisztán juttatható ki, a kezelt felületen nem hagy nyomot, így a megrendelő  helyiségeit nem szennyezzük be. Szagtalan. Hosszantartó eredményt biztosít a területen. Környezetet nem károsítja. A gélezési technológia az ideális csótányirtás módszere!! A géllel végzett csótányirtás rendkívül hatékony, hónapokig tartó, teljes csótánymentességet biztosít a kezelt területen.Géllel  végzett csótányirtás

Ha nem  szeretne együtt élni  a csótánnyal, ami nagyon gyorsan szaporodik, akkor hívjon minket és megoldjuk a problémáját.

Nagyhatású anyagaink azonnal  kifejtik hatásukat, ezáltal nagyon rövid időn belül mentesíteni tudjuk a területet a bejutott csótányoktól.
 

A csótányirtás csak akkor eredményes ha tapasztalt szakember végzi!

A szakember által végzett csótányirtás előnyei:

           

           1.- Csótányirtó szakember gyorsan és rutinosan felméri az Ön lakásában lévő csótányfertőzés mértékét         

             2. -Csótányirtáshoz megállapítja milyen fajta csótányt kell kiirtania!

             3. -Kiválasztja a legmegfelelőbb szerkombinációt a csótányokkal szemben.

              4. - Mérlegeli a lakás adottságaiból adódó csótány  visszafertőzési forrásokat.

               5.-Tudja hogy az Ön lakása környéken vannak e irtószerre rezisztens csótányfajok.                     

                6.-Mérlegeli és kiválasztja a legbiztonságosabb és  

környezetkímélőbb csótányirtási formát

Jó tanácsok: Ne vásároljon olyan üzletben ahol csótányokat tapasztal.          Vizsgálja meg a lakásába vitt árúkat  Rendszeresen takarítsa el az ételmaradékot a konyhában

 A 10-15 mm nagyságú, világos sárgásbarna német csótány (muszkabogár, muszkacsótány, ruszli, ruszni) a legjobban alkalmazkodó és a különböző életfeltételeket leginkább elviselő faj. A nőstény élete során 4-8 petetokot képez, amelyekben 37-44 pete helyezkedik el. A kb. 5 mm hosszúságú petetokot fartoldalékával szorosan fogva egészen a lárvák kikeléséig magával hurcolja. Teljes fejlődési ideje a hőmérséklettől és a tápláléktól függően 30-60 napig tart. Szaporodási üteme a legnagyobb. Élettartama átlag 100 nap. Hazánkban évente 3-4 nemzedéke lehet. A 25-30 oC hőmérsékletű helyeket kedveli. Bárhol, a helyiség magasabb pontjain is megtelepedhet, de jelentős mérvű elszaporodása esetén a világosban is meghúzódik.

A 20-27 mm nagyságú, feketésbarna színű
konyhai csótány (konyhai sváb, svábbogár, nagy fekete csótány) petetokjában 16-18 pete található. A nőstény a petetokot 1-2 napig hordja, majd elhullajtja. Élettartama 0,5-2 év. A német csótányhoz viszonyítva teljes fejlődési ideje hosszabb, ezért annál lassabban szaporodik és folyadékigénye is nagyobb. Hazánkban évente csak 1 nemzedéke van. A 20-29  C hőmérsékletű helyeket szereti. Többnyire a padlószint közelében tartózkodik, de életfeltételét a csatornában, lefolyókban is megtalálja. A szénhidrát dús táplálékot jobban kedveli.

A 35-40 mm nagyságú, vöröses-barna színű amerikai csótány neve nincs összefüggésben származási helyével, ugyanis Közép-Afrikából ered, ahonnan igen jó alkalmazkodóképessége miatt valamennyi földrészre átterjedt. Az igen sötét színű petetokban 16-28 pete található. A nőstény a petetokot általában 1 napig hordja, majd biztonságos helyen elhullatja. Fejlődési ideje a három faj közül a leghosszabb, 150-450 nap. Élettartama 1 év. Igen melegigényes, a 28 oC hőmérsékletű, nedves helyeket kedveli. Az egyetlen faj, amely szárnyait repülésre használja. A helyiségekben inkább a padlószinthez közel helyezkedik el, esetleg a lefolyókban, csatornákban tartózkodik.

Csótányirtás járványügyi jelentősége

A Nouvel Observateurban,  megjelent cikk

Csótány terjeszti az atpusos tüdőgyulladást?
Csótányirtás járványögyi jelentősége
Rovarok terjeszthették a vírust egy lakóház csatornarendszerét használva. Az AP Has jelenti, hogy az a típusos tüdőgyulladás járvány Hong-Kong egy sűrűn lakott kerületére terjedt ki.. Az egészségügyi szolgálat egy magas rangú képviselője vetette fel azt a hipotézist, hogy a vírus csótányok által terjedhet. Leung Pak-yin, az egészségügyi szolgálat igazgató helyettese kijelentette a rádiónak, hogy a csótányok egy fontos lakóház komplexum, az Amoy Gardens csatornahálózatát használva terjeszthették a vírust, ahol a városban történt megbetegedések több mint negyedét regisztrálták. Az orvosok úgy vélik, a vírus tüsszentéssel vagy köhögéssel, illetve közvetlen érintkezéssel kapható el, de ha valóban a csótányok terjesztik, sokkal nehezebb lesz küzdeni ellene. Tuen Mun-ban, Hong-Kong kertvárosában legalább 14 lakóház komplexum lakói fertőződtek meg, jelentette ki egy helyi képviselő, felvetve a kerület félelmeit a légzési szindrómával (SRAS) kapcsolatban.

Érdekességek a csótányokról
Kártevőirtás fajtái

Vissza a rovarirtás főoldalára

    


               

csótányirtás

amerikai csótány

német csótány

konyhai csótány

 

 

 

óriás amerikai csótány

Ki a csótányirtó szakember?

Mibe kerül a csótányirtás?

Csótányirtás házilag

Eredményes csótányirtás

cégünk részletes honlapja itt megtekinthető

  Darázsirtás,  kullancsirtás, rágcsálóirtás,   egérirtás, patkányirtás,  szúnyogirtás