kártevőirtásrovarirtásrágcsálóirtás

kártevőirtás oldal

 

A kártevőirtás  három fő típusa : Rovarirtás  Rágcsálóirtás ,termények, mezőgazdasági termékek fertőtlenítése

Rovarirtás
Különféle hideg- vagy melegvérű rovarok, bogarak elpusztítása, ilyenek, pl.: pókok, bolhák, csótányok, moly, kullancs, stb. A rovarirtást vegyi eredetű anyagokkal végzik: főként folyékony vegyszerekből permetező készülék segítségével előállított gázokat, illetve ragadós, mérgező anyagokat tartalmazó vegyszereket, vagy porózus vegyi anyagikat használnak erre a célra.

Rágcsálóirtás
Különféle kisebb-nagyobb testű rágcsálók elpusztítása a cél. Ilyenek, pl.: a patkány, az egér, a cincér, stb. Ellenük a gázszerű, folyékony és por alakú vegyi anyagok mellett különböző mechanikus csapdákkal – egér/patkányfogó hurokkal, stb. – is hatékonyan lehet védekezni. A kártevőirtók munkájának döntő többségét a rágcsálók irtása teszi ki.

Termények, mezőgazdasági termékek fertőtlenítése
A mezőgazdasági termények gyakran fertőzöttek valamilyen gombával, baktériummal, zsizsikkel, vagy mollyal, amely eltarthatóságát és felhasználhatóságát nagymértékben korlátozza, a külföldi agrárpiacra való értékesítést pedig lehetetlenné teszi. Ezért fontos ezen termékek fertőtlenítése, amely szintén a kártevőirtó – vagy más néven egészségügyi gázmester – feladata. Ezt a tevékenységet mérgező hatású gázok permetezésével végzik, éppen ezért ez a legveszélyesebb típus, hiszen a gázok terjedése a legkevésbé irányítható.

[csótányirtás] [poloskairtás] [hangyairtás] [darázsirtás] [bolhairtás] [kullancsirtás] [szúnyogirtás] [egérirtás] [kapcsolat]  [haccp]

Telefon: 06209459090

Vissza a főoldalra