Rovarirtás HACCP szerint
HACCP rovarirtás az előírások szerint, monitoring
felállításával
Az EU tagság révén ránk is vonatkozó EU-s élelmiszertörvény - mely
szakaszosan 2005. január 01-től 2007. január 01-ig bezárólag lép hatályba
Az 17/1999 FVM-EüM együttes rendelete az élelmiszergyártóknak
- A 80/1999 GM-EüM-FVM együttes rendelet pedig a vendéglátásban, a
közétkeztetésben, a cukrászati és hidegkonyhai termékek előállításában,
élelmiszer forgalmazásban írja elő a HACCP- rendszer kötelező bevezetését.
GHP: Jó Higiéniai Gyakorlat Az élelmiszer-előállító, vendéglátó helyre,
épületre, berendezésre és az eszközökre vonatkozó előírások. (Környezet
kialakítása, szociális és egészségügyi létesítmények, stb.)
Az élelmiszer-előállító helyek tisztántartása, karbantartása, tisztítás és
fertőtlenítés, rovarirtás és rágcsálóirtás, szennyvízkezelés,
Személyi higiénia
Az élelmiszer előállítással kapcsolatos rendelkezések (csomagolás,
tárolás, szállítás)
Cégünk elvégzi a jogszabályok szerint elkészített program rovarirtási és
rágcsálóirtási feladatait
Az eddigi információk alapján az a kép rajzolódott ki, hogy a nagyobb
cégek, éttermek, viszonteladók jóval előrébb tartanak a rendszer
felállításában mint a kisebb és közepes vállalatok. fejezet)
A tagállamok egy része még HACCP útmutatóval sem rendelkezik, ami pedig
nagyban megkönnyítené a vállalatok, éttermek és egyéb intézmények számára
a rendszer bevezetését.
Mindemellett a felügyelő hatóságok sem viszik túlzásba a HACCP rendszer
bevezetését elmulasztó cégek megbüntetését.
Vissza a főldalra
|