bolhairtás

bolhaírtás megrendelése, felvilágosítás telefonon

06-209459090 

Cégünk hosszú évek óta végzi a kártevőirtás keretein belül a különböző rovarok irtását, így a bolhairtást is. A bolhairtás kellő szaktudást és tapasztalatot igényel.

A vérszívó paraziták közül a bolhák nem voltak mindig az emberiség életének megkeserítői. Valószínűleg csak a jégkorszaki Európában szegődtek az ember mellé a borzok közvetítésével. Amellett, hogy csípésük jóval kellemetlenebb, mint például a szúnyogé, sok betegséget is terjesztenek. A középkori pestisjárványokat a patkányokról az emberre ugró bolhák robbantották ki.

A bolha írtás jelentősége ezért nem elhanyagolható azok számára akiknél ez a vérszívó megjelenik.

Hazánkban közel 50 bolhafaj fordul elő, melyek többnyire egy-egy állat vérével táplálkoznak. Azonban akadnak olyan bolhák is, amelyek megszokott gazdájukon kívül egyéb állatok vérét is fogyasztják. Ebbe az utóbbi csoportba sorolható az emberbolha (Pulex irritans) is. Az emberbolha tehát vérszívó ektoparazita, alapvetően embervérrel táplálkozik, de például a sertésből is szívhat vért.
A bolhák 1-6 mm nagyságú sötétbarna, szárnyatlan rovarok. Testük oldalirányból összelapított, ami a szőrzet közti gyors mozgást segíti. Ugrólábuk segítségével emellett nagyon nagy távolságba és magasságba képesek ugrani.

Az egyes fajoknak megvannak a maguk jellegzetes bolha fajai, de ezek gazda fajlagossága nem szoros. Macskában leggyakoribb a macskabolha (Ctenacephalides felis), kutyában a kutyabolha (Ctenacephalides canis) és emberben az emberbolha (Pulex irritans), de ezek mindegyike képes a többi fajon is vért szívni.

A nősténybolhák az állatokon és elsősorban azok környezetében (a szőnyegre, a parkettára, a talajra) rakják le petéiket. Az állatokon lerakott peték is rövid időn belül a földre hullnak. A kerekded, szürkésfehér, 0,5 mm nagyságú petékből 1-2 hónap alatt fejlődik ki a kifejlett bolha. A környezetben a petékből 2-12 nap alatt lárva lesz, majd a lárva 9-15 nap alatt, kétszeri vedlés után kokont sző maga köré és bebábozódik. A lárvák a környezetükben lévő szerves törmelékkel táplálkoznak. A bábidő hossza a körülményektől függően legalább 4-14 nap, de több hónap is lehet. A kifejlett bolha vérszíváskor keresi fel a gazdaállatot. A bolhák 3-4 évig is képesek életben maradni, jól bírják az éhezést, bár ha tehetik naponta szívnak vért.

A bolhásság tünetei
Leggyakrabban a bolhásságot kísérő vakaródzásra lesz figyelmes a tulajdonos. A bolhák mászkálásukkal és vérszívásukkal nyugtalanítják az állatokat. A figyelmes vizsgálódó megláthatja az állat bőrén a bolhákat ill. gyakrabban a bolhaürüléket. A bolhaürülék szabad szemmel jól látható, apró és fekete. Nedves vattához érintve pirosan elszínezi azt a kioldódó emésztett vértől. Ilyenkor fontos hogy felmerüljön a bolha irtás gondolata

Egyre gyakrabban fordul elő allergiás bőrgyulladás („bolhaekcéma”). A bolhanyálban lévő fehérje jellegű anyagok a vérszíváskor bejutnak az állatba és alergizálják a szervezetet. A következő bolhacsípés alkalmával a már allergizálódott szervezetben jellegzetes klinikai tünetek alakulnak ki. Ezek kiváltásához ilyenkor már egyetlen bolha is elegendő..

Macskában az allergiás reakció során elsősorban a nyakon, a háton és a combokon alakul ki bőrpír, majd kis hólyagok, pörkök jönnek létre. Kialakulhatnak szőrhiányos területek, esetleg szimmetrikusan a combokon és a hason is. A gondos cicatulajdonos azonnal megteszi a bolha írtáshoz szükséges lépéseket.

A bolhák az emberre is veszélyt jelentenek. A kutya- és a macskabolha köztigazdája egyes galandférgeknek, amik az embert is veszélyeztetik. A kutya és a macska bolhája az emberen is képes vért szívni és ezáltal különböző fertőző betegségeket terjesztenek, többek között a „macskakarmolásos betegség” kórokozóját

Bolhairtás fontos

Bolhaírtás fontos mert a bolhák rejtőzködő életmódot folytató igen bosszantó vérszívó rovarok. Az alvás szinte lehetetlen a bolhával fertőzött lakhelyen. Bolha csípése kellemetlenül viszket. Vérszívásuk nyomán, a bőrön kellemetlen, fájó, viszkető csípések keletkeznek, így hosszú távon kibírhatatlanná válnak azokon a helyeken ahol nem végeznek időben bolhairtást. Gyorsan meg kell szabadulni a lakásokban a bolháktól. Ellehetetlenítik az éjszakai pihenést, ami fáradsághoz, rossz közérzethez és teljesítménycsökkenéshez vezet. Meg próbálta már saját kezűleg a bolhairtást? Biztosak vagyunk benne hogy a házilagos bolhairtás nem hozta meg a várt eredményt . Gyakran házi kedvenceink a kutya vagy macska hozza lakásunkba ezeket a vérszívókat. Elsősorban passzív úton terjed. Az erősen elbolhásodott helyről a felkapaszkodott bolhát, az ember viszi magával, majd a bolha leugrik, petét rak és elszaporodik. Alkalmanként a bolha átugorhat egyik emberről a másikra is, illetve előfordul, hogy aktívan átvándorol egyik helyiségből a másikba. A hosszabb ideig, takarítatlan lakásban, ólban, istállóban található szerves anyagban hihetetlenül elszaporodhat. Az bolhaártalom megelőzése érdekében fontos a tisztaság, valamint az állandó takarítás. A poros parketta, a hézagos kialakítású padlózat, valamint a padlószőnyeg ideális körülményeket biztosít a bolha szaporodásához.

Mire számíthatunk ha elhanyagoljuk a bolhairtást

A bolhacsípés helyét általában elvakarjuk ezáltal kórokozók juthatnak a szervezetbe a seben keresztül.

Az említettek fényében érthető, hogy a bolhairtáshoz irtásához speciális előírások társulnak:

A bolhák megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében a hatóságok rendszeres bolhairtást rendelnek el. Évente legalább kétszer vegyszeres bolhairtást kell végezni olyan nagy forgalmú helyeken, ahol a padló hézagos és a széksorok rögzítettek (pl. mozikban, színházakban, várótermekben stb.), valamint közforgalmú járműveken. A kifejlett bolhák irtására a szakember által végzett vegyszeres kezelés a legalkalmasabb. A kezelés előtt alapos takarítást kell végezni, az összegyűjtött szemetet és hulladékot el kell égetni. Egyes vegyi formulációk akár a háziállatok kezelésére is alkalmasak, ilyen probléma esetén, a kifejlett bolhák és lárváik irtását ki kell terjeszteni a háziállatok tartózkodási helyére (ól, istálló stb.) is.

Kártérítés a bolhacsípésekért csípésekért

London. Bolhák vertek tanyát a londoni földalatti vasút vezető fülkéiben. A metróvezetők már hónapok óta panaszkodnak a bolhainvázióra, de csak most kapnak ötszáz fontig terjedő kártérítést az elszenvedett bántalmakért és a bolhacsípés okozta allergiákért. A vezetők panaszait a közlekedési vállalatnál sokáig nem vették komolyan, egészen addig, amíg az egyiknek sikerült elcsípnie egy bolhát és cáfolhatatlan bizonyítékként felmutatni az igazgatóságnak. S ha a vezetőfülkékben vannak bolhák, akkor, ugye, előfordulhatnak az utasfülkékben is. A metrótársaság mindenesetre cáfolja, hogy létezne a bolhaprobléma. (PAN)

.

 


cégünk részletes weblapját ITT megtekintheti

 

 

 


 bolhairtás

Bolhairtás garanciával

Bolhairtás házilag lakásokban


 


bolhairtás nagyított kép

 

[csótányirtás] [poloskairtás] [hangyairtás] [darázsirtás] [kullancsirtás] [egérirtás] [kapcsolat] [haccp]

Vissza a főldalra