Magas fák permetezése , favédelem, fapermetezés

Növényvédelem   e-mail: combi@vnet.hu

 

permetezés mesterfokon  20 9 459090

 növényvédelem profi megoldásokkal

                             

utcai fasorok permetezése, gesztenyefa

fák növényvédelme

Pillanatnyilag az önkormányzatok, illetve a tulajdonosok felelősek a fák megóvásáért, a fák permetezéséért  fellépésük azonban – néhány jó példától eltekintve – korántsem elég erőteljes. A megfelelő permetezés hatékonyan szembe tud szállni a vadgesztenyefákat pusztító károkozóval. Egyes önkormányzatok már sokat tettek – különösen a Fővárosi Önkormányzat nevét kell kiemelni, mely a nagyobb közparkok fáiért felelős –, vannak azonban olyan önkormányzatok amelyek még alig tettek valamit. Az összehangoltság hiányára jó példa a Margitsziget védelme: a sziget egy töredéke nem a Fővárosi Önkormányzat tulajdona: itt a fák nem lettek lepermetezve, leveleik már augusztusban megbarnultak, majd lehullottak.


Minthogy a fák képtelenek saját védekezési mechanizmusukkal leküzdeni a rovarok okozta kárt, emberi beavatkozás nélkül hosszabb-rövidebb idő múlva számítani lehet a kezeletlen fák kipusztulására. Mivel a fővárosban a köztéri fák egy jelentős része vadgesztenyefa, a város levegőtisztaságának szempontjából sem mindegy, hogy kipusztulnak-e a fák, vagy sikerül-e a megmentésük. Az őszi időszakban a fertőzött levelek megsemmisítése a legfontosabb feladat, mert az aknázómoly  a levélben telel át

 Vadgesztenyelevél-aknázómoly: 1985-ben bukkant fel hazánktól délre. Magyarországon 1993-ban jelent meg . Egy év múlva az egész országban fellelhető volt. 1995-ben a főváros a közterein megkezdte a rendszeres védekezést ellene. Ahol nem permeteznek ott országszerte pusztulóban vannak a fák. A kártevők három nemzedéke fejlődik ki. A levél színére rakják a petéket, a lárvák behatolnak a levélbe és feleszik az élő szövetet. Hatásosan védekezni ellenük a tojásrakás előtt, alatta és a lárva kikelés idején lehet (kb. 1012 nap).   A hatékony védekezés kulcsa a megfelelő magasnyomású gép, a vegyszer és az időzítés.

 

.

ELÉRHETŐSÉG

Nagynyomású permetezés

fapermetezés

 


Kertépítés

csótányirtás]  [hangyairtás] [darázsirtás] [bolhairtás] [kullancsirtás] [szúnyogirtás] [egérirtás] [kapcsolat]

[patkány és egérdobozok] [megaport]