Bolhairtás oldala

 

 

Bolhairtást megrendelheti a Combi kft telefonszámán: 06-20-9-45-9090

bolhairtásBolhairtás jelentősége

  Bolhák rejtett életmódot folytató igen kellemetlen vérszívó rovarok. Ahol megjelennek ezek a vérszívók Bolhairtás nélkül az éjszakai pihenés szinte lehetetlen. Bolha csípése kellemetlenül viszket. Vérszívásuk nyomán, a bőrön kellemetlen, fájó, viszkető csípések keletkeznek, így hosszú távon elviselhetetlenné válnak az ember számára. Ellehetetlenítik az éjszakai pihenést, ami kimerültséghez, rossz közérzethez és teljesítménycsökkenéshez vezet. Meg próbálta már saját kezűleg kiirtani?  Biztosak vagyunk benne hogy a házilagos bolhairtás nem hozta meg a várt eredményt . Gyakran házi kedvenceink a kutya vagy macska hozza lakásunkba ezeket a vérszívókat. Elsősorban passzív úton terjed. Az erősen elbolhásodott helyről a felkapaszkodott bolhát, az ember viszi magával, majd a bolha leugrik, petét rak és elszaporodik. Alkalmanként a bolha átugorhat egyik emberről a másikra is, illetve előfordul, hogy aktívan átvándorol egyik helyiségből a másikba. A hosszabb ideig, takarítatlan lakásban, ólban, istállóban található szerves anyagban hihetetlenül elszaporodhat.  Az bolhaártalom  megelőzése érdekében fontos a tisztaság, valamint az állandó takarítás. A poros parketta, a hézagos kialakítású padlózat, valamint a padlószőnyeg ideális körülményeket biztosít a bolha szaporodásához.

Bolhairtás Lakásokban

 Sok családnak végeztünk mér eredményes bolhairtást. Bolhairtási kezelés a teljes felület kezelésével jár. A bolhairtás során a kedvenc állatainkat és a gyermekeket 2-3 óraidőtartamra távol kell tartani. A bolhairtás alkalmával kijuttatott szer nem szagtalan! Ezért a bolhairtás után szellőztetés szükséges. Szellőztetés után a kezelt terület birtokba vehető. Bolhairtás után felmosni a padozatot Tilos. Bolhairtás akkor hozza meg a várt eredményt ha ismétlődő bolhairtást végzünk. A háziállatokat kezelésnek kell alávetni a visszafertőzöttség lehetősége ellen.


Mire számíthatunk ha elhanyagoljuk a bolhairtást

Meg kell említenünk a másodlagos fertőzés veszélyét is, ugyanis ha elvakarjuk a bolhák okozta csípéseket, magunk juttathatunk esetleges kórokozókat a sebbe, amely így még jobban elfertőződik. Ezért a bolhairtást érdemes a vérszívók megjelenése után minél hamarább elkezdeni!

Az említettek fényében érthető, hogy a bolhairtáshoz irtásához speciális előírások társulnak:

A bolhák megtelepedésének és elszaporodásának megelőzése érdekében évente legalább kétszer vegyszeres bolhairtást  kell végezni olyan nagy forgalmú helyeken, ahol a padló hézagos és a széksorok rögzítettek (pl. mozikban, színházakban, várótermekben stb.), valamint közforgalmú járműveken. A kifejlett bolhák irtására a szakember által végzett vegyszeres kezelés a legalkalmasabb. A Bolhairtás előtt alapos takarítást kell végezni, az összegyűjtött szemetet és hulladékot el kell égetni. Egyes vegyi formulációk akár a háziállatok kezelésére is alkalmasak, ilyen probléma esetén, a kifejlett bolhák és lárváik irtását ki kell terjeszteni a háziállatok tartózkodási helyére (ól, istálló stb.) is.

 

 

[Bolhairtás Székesfehérvár] [Bolhairtás Budaörs] [Bolhairtás Budapest] [darázsirtás] [kullancsirtás] [egérirtás] [kapcsolat] [haccp]