Biológiai-szúnyoggyérítés

  Biológiai szúnyoggyérítés  az ország településein!

Biológiai szúnyoggyérítés elérhető  20/945-9090

kartevo@kartevomentesites.hu

Az utóbbi időkben hazánkban is előtérbe került biológiai szúnyoggyérítés.

 Ennek a szúnyoggyérítési formának az érdekessége hogy az új biológiai kutatások és eredmények alapján dolgozták ki a biológiai szúnyoggyérítést.
A biológiai szúnyoggyérítést sok helyen már évek óta alkalmazzák és osztják meg tapasztalataikat az érintettekkel.

 A biológiai gyérítés szelektív módon működik a természetben. Biológiai anyagokkal pusztítják el a szúnyoglárvákat. Ezáltal megszűnik az a folytonos utánpótlása a szúnyogoknak. Ebből az is következik hogy a biológiai szúnyoggyérítés a már kifejlett egyedekre nincs hatással, Egyes állítások szerint a biológiai szúnyoggyérítés jobb hatásfokkal működik mint a kifejlett szúnyogok gyérítése! A környezetet nem károsítja, de jelentős mértékben gyéríti a kifejlődő szúnyogok számát! Alapfeltétele a biológiai szúnyoggyérítésnek hogy a munkálatok megkezdése ellőtt fel kell deríteni és rögzíteni azokat a területeket ahol bevetésre kerül a biológiai szúnyoggyérítő szer. A területen a szúnyog tenyésző helyeket GPS segítségével célszerű rögzíteni. A felderítésnél nagy segítséget kapunk helyismerettel rendelkező szakemberektől akik ismerik a szúnyogok által kedvelt helyeket . Nem szabad a biológiai szúnyoggyérítésnél figyelmen kívül hagyni a lakósság tapasztalatait sem!
Hangsúlyozzuk hogy a terepviszonyok idővel változhatnak, ezáltal új és új szúnyogtenyésző helyek alakulhatnak ki, A feltérképezett területeket az időjárás függvényében rendszeresen kezelni szükséges. A szelektív hatású biológiai szúnyoggyérítő kijuttatása után a vizes élőhelyeken már elpusztulnak a szúnyoglárvák és nem fejlődnek szúnyoggá. A biológiai gyérítés során egy bizonyos baktérium által termelt fehérje kerül a vizekbe. Ezen fehérjék kijuttatásának módja lehet szárazföldi vagy légi kijuttatási technológia. Vannak azonban olyan területek melyek sem a földről sem a levegőből nem alkalmasak a biológiai szúnyoggyérítésre! Ilyenek nagy ártéri erdők. Ezen területek még a levegőből sem kezelhető mer a biológiai anyag nem jut el a vizek felszínére!
Megoldásra várnak azon területek amelyek döntő többsége a lakósság által lakott magánterületek. Vízgyűjtő hordók, nyitott ciszternák stb. Ezekben a víztároló helyeken ezrével kelnek ki a szúnyogok és adják az utánpótlást a szúnyoghadnak.
 

Megrendelőink kívánságára végzünk hagyományos szúnyoggyérítést is!

 Gépjárműről végzett melegködös szúnyoggyérítés