Kullancsirtás

 

Kullancsirtás biztonsággal hatásosan

COMBI Kft. Tel.: 20 945-9090

Kullancsirtás helyett védekezés

Az elmúlt hetek nedves időjárása kedvezett a kullancsok szaporodásának, erről a különféle híradások is beszámoltak, figyelmeztetve a túrázókat, természetjárókat, sőt, a kerttulajdonosokat is arra, hogy a veszély fokozott.

A kullancsok, bármely gerinces fajt megtámadják , a rágcsálóktól és hüllőktől kezdve, a haszonállatokon és madarakon keresztül, a kutyáig és az emberig. Kullancsfajból sok van, amit ezzel a névvel illetünk az Magyarországon leginkább a közönséges kullancs (Ixodes ricinus) A kullancs kedvenc tartózkodási helye a fűben, levelek fonákján, a sűrű aljnövényzet Lentről, földközelből támad, és addig mászik a testen, míg kényelmes helyet nem talál. Kullancsok nem látnak, nem rendelkeznek szemmel. Áldozataikat különböző külső ingerek révén találják meg. A kullancs elülső lábain egy speciális érzékszerv található, amivel érzékeli a közelben található melegvérű szervezetek (köztük az ember is) szén-monoxid kibocsátását. De a kullancs érzékeli az ember hő kibocsátását, és képesek szaginger alapján is rátalálni áldozatára. Kullanccsal nem csak erdőn-mezőn, hanem a városban, parkokban, akár a kertekben is találkozhatunk, ezért fokozott óvatosság ajánlott a házi birtokon is, főleg április-július között, mikor előfordulásuk a leggyakoribb.
Védekezés a házi kertekben a kullancsirtással lehetséges.

Mi az ajánlott viselet a kullancsok ellen?

Kullancs veszélyes helyen járva ajánlott a zárt cipő, a sűrű szövésű magas zokni, és ha lehet, akkor hosszú, bokánál szűk, vagy gumírozott nadrágot vegyünk fel. Az öltözködési praktikák azonban alacsony hatásfokúak, a kullancs addig képes mászni, amíg szabad bőrfelületet nem talál.  A hosszúszárú nadrág (zokniba tűrve) megakadályozza, hogy az alacsony ágakon és fűszálak fonákján várakozó élősdi a bőrre juthasson. A rovarriasztók (Szuku, Autan, Off stb.) a szabad bőrfelületre, ruhára fújva hatékonyan csökkentik a rovarcsípések esélyét (szúnyogét is). A séta, biciklizés, futás után, a bőr alapos átvizsgálása tanácsos, hajlatokat (külső nemi szervek környéke), hajas fejbőr peremét, fül mögötti területet is beleértve.

 Háziállatokon jó eredményt hoz a kullancselleni nyakörv valamin a kullancselleni cseppek. Ezek a kullancsirtó cseppek kontakthatással áthatol a bolhák és a kullancsok kitinvázán Elpusztítja a kifejlett élősködőket és megelőz minden újrafertőződést 8 héten keresztül. Vérszívás előtt elpusztítja a kullancsokat és bolhákat. Alkalmazása gyors, egyszerű, kényelmes és biztonságos.
A fipronil hatóanyag specifikus parazita elleni idegméreg, a kutyák és a macskák, valamint az ember számára azonban ártalmatlan. Kullancselleni nyakörv legszélesebb spektrumú védelmet nyújtja a nyakörvek között, Hatékony bolha, bolhalárva, kullancs ellen
Az egyetlen, kullancs elleni repellens nyakörv
Kullancsok táplálkozását gátló hatást biztosít, így csökkenti a fertőző betegségek átadásának kockázatát
A jelenleg kapható leghosszabb ideig védelmet biztosító kullancs és bolha elleni termék
Egyszeri felhelyezéssel akár 8 hónap védelem kedvencének
Úsztatáskor, fürdetéskor sem kell levenni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.