Darázsirtáskor mire kell vigyázni

darázsirtás megrendelése a Combi kft telefonszámain 06-20-9459090 vagy a 06-23-382-121
 vagy írásban a combi@vnet  és a combi@rovarirtas.eu  címeken

Amennyiben beköltöztek az Ön környezetébe a nemkívánatos darazsak, ne próbálja meg a felfedezett darázsfészket megfelelő védőruházat nélkül eltávolítani.

 

A darazsak védik fészküket, ezért mindent elkövetnek, hogy a darázsirtó embert vagy állatot támadásukkal elriasszák. Sokan égetéssel, tűzrakással próbálják kiűzni pl. a talajból ezeket a rovarokat, de hangsúlyozni kívánjuk, hogy a darázsbejárat elé vagy fölé helyezett tűzrakás , amelyet darázsirtás miatt készítünk elő, nem hozza meg a várva várt eredményt. Ennek oka, hogy a hő és a füst fölfelé áramlik, a darazsak fészke pedig akár másfél méterrel a föld alatt háborítatlan marad. 

A rovarölő spray-k használata, amelyek szabad forgalomban kaphatóak, ügyfeleink tájékoztatása szerint nemigen hozzák meg a várt eredményt. Ezek a szerek nem hatolnak be a darázsfészek belsejébe, hosszantartó hatásuk kétséges, így a védekezésre kényszerülő darazsak agresszív módon történő támadására lehet számítani. Gyakran előfordul, hogy nyári lakásfestések alkalmával a munkálatok idejére a szőnyegeket kirakják a lakások teraszára, erkélyére, amik ideális fészekrakó helyet biztosítanak a darazsak számára. Amennyiben gyakran látunk darazsat az erkélyen, teraszon kihelyezett berendezési tárgyak környékén, ne bolygassuk, ne nyúljunk hozzá, bízzuk az irtást darázsirtó szakemberre. Az erkélyeken megtelepedett darazsak sokszor okoznak kellemetlenségeket a szomszéd erkélyeken, illetve a nyitott ablakon berepülve a szomszéd lakásokban.

 

 

A szabad forgalmú spray-k használatára elköltött pénz felesleges kiadásnak minősül. Ezért az Önök érdekében azt javasoljuk, hogy ne bíbelődjön a darazsak kiirtásával, pénzt, időt takarít meg, ha cégünkhöz fordul, és mi véglegesen megoldjuk a darázsirtási problémáját.