Poloskairtás Budapest

Ágyi poloskairtás Budapest

Budapesten megrendelheti az ágyi poloskairtást 06-20-9-459090 telefonon

Vagy E-mail kartevo@kartevomentesites.hu

Honnan tudhatom meg hogy ágyi poloska van a budapesti lakásomban

Az ágyi poloska jelenléte csakis alapos átvizsgálás után válik biztossá a budapesti lakásokban is
Keresni kel azokat az apró jeleket ami az ágyi poloska fertőzöttségre utal a fekvőhelyek környékén

1 -- Találhatunk élő ágyi poloskát: leginkább a lencséhez hasonlítható kb. hét milliméter barna - vörösesbarna lapos bogár
2 --- Az ágyi poloska jelenlétére utalnak a vérnyomok az ágyneműn
3 --- apró fekete pöttyök az ágy kereten vagy a huzaton
Az ágyi poloska egészségügyi kártevő mely fertőzést is terjeszthet

Az ágyi poloska fertőzöttséget nem lehet megelőzni semmilyen kezeléssel

Ágyi poloska gyakori helyei

Ágykeretek fa részeinek illesztései, ágyneműtároló bútorok. képkeretek mögött. éjjeli szekrény. Ágy melletti fali takaró felerősítése mögötti rész
 

Tapasztalataink szerint Budapest városában is gyakran előfordul az ágyi poloska


Poloska irtás folyamata Budapesten: Szakembereink a terület felmérése és a megrendelővel folytatott beszélgetés után speciális poloskairtáshoz használatos eszközökkel kezelik azokat a területeket ahol a vérszívó poloskák tartózkodnak. A poloskairtást megelőzően nem szabad semmit kivinni a területről nehogy más területeket fertőzzünk meg. A ágyi poloskairtás különösebb előkészületet nem igényel.

A kültakarón élősködő vérszívó ízeltlábúak (ektoparaziták) az embert táplálkozás céljából keresik fel.
Ártalmuk elsősorban abból ered, hogy a rovarok nyálmirigyének vér-alvadásgátló, értágító és viszketést kiváltó anyagokat tartalmazó váladéka az emberi szervezetbe jutva bőrizgalmat, duzzanatot és gyulladást okoz. A csípés helyén általában bőrelváltozás (urtica, papula) észlelhető, de kialakulhat gyulladás (dermatitis) is.

Viszketést követő vakarózás felsebzi a bőrt, így másodlagos fertőzés (pyoderma) keletkezhet, de előfordulhat mélyre ható gyulladásos folya-mat (dermatitis purulenta), sőt szeptikus állapot is kialakulhat.
A viszketés és a vakarózás gátolja a pihenést, ennek következtében a nyugodt alvást, így fáradtságot, szellemi és fizikai leromlást okoz, valamint csökkenti az ember ellenálló- és munkaképességét.
Az ágyi poloska csípése iránt az emberek érzékenysége különböző, egyes személyek arra különösen intenzíven reagálhatnak, mások viszont, az ismételt csípésre kialakult immunitás miatt nem is érzik. A fájdalmatlan szúrás az alvó embert a takarótól nem fedett testrészeken (pl. nyakon, vállon, felkaron, csukló-, könyök-, lábszár- és bokatájékon) éri legtöbbször. A csípést csak kis piros folt jelzi, a fájdalom és a viszketés csak órák múlva jelentkezik. Érzékeny személyeknél azonban a csípés erős viszkető és égő érzést vált ki, esetleg csalánkiütés-szerű tünetek jelennek meg (urticaria ex cimicibus), de hólyagok is képződhetnek (urticaria bullosa). Az ürülék allergizáló hatása egyértelműen igazolt. A rovarok jellegzetes szaga pedig kifejezetten kellemetlen, zavaró lehet.
Az emberbolha többnyire a lábszárakon, a lágyék- és deréktájon támadja az embert. Mivel a vérszívásban elég könnyen megzavarható, ezért ahhoz, hogy egyszer teleszívja magát, több helyen is beszúrhat.

Az ágyi poloska szaporodásának módja

Szaporodása során nap 2-3 petét rak. a peték 8-10nap elteltével kelnek ki. Többször vedlik az ivarérés előtt. A szaporodás gyorsasága a hőmérséklet függvényében történi .

Poloska irtás Budapest, Ágyi poloska irtása Budapesten